Αλλες βαριατρικές επεμβάσεις

Άλλες βαριατρικές επεμβάσειςΕκτός από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις παχυσαρκίας που είναι η γαστρική παράκαμψη, το γαστρικό μανίκι και ο γαστρικός δακτύλιος, υπάρχουν και ορισμένες άλλες επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της νόσου της παχυσαρκίας οι οποίες εφαρμόζονται λιγότερο συχνά.


Η Χολοπαγκρεατική παράκαμψη (ή εκτροπή ή bypass) με ή χωρίς ειλεοδωδεκα-δακτυλική αναστόμωση είναι μια σύνθετη επέμβαση που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη δυσαπορρόφηση θερμίδων και επομένως μεγάλη απώλεια βάρους. Διεθνώς πραγματοποιείται σε ελάχιστα κέντρα, λαπαροσκοπικά δε σε ακόμη λιγότερα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε Κέντρα Αριστείας Βαριατρικής Χειρουργικής στις ΗΠΑ (Centers of Excellence) το ποσοστό αυτών των επεμβάσεων είναι μόνο 0,89 % (DeMaria EJ, 2010). Στη Σουηδία ισχύουν τα ίδια νούμερα (το 2014 έγιναν τέτοιες επεμβάσεις σε 47 μόνον ασθενείς, ποσοστό 0,7 %!). Και στο Athens Bariatric πιστεύουμε ότι αυτή η επέμβαση είναι άριστη σε  συγκεκριμένες περιπτώσεις νοσηρής παχυσαρκίας και την συνιστούμε όταν το γαστρικό bypass ή το γαστρικό μανίκι δεν ενδείκνονται.

Η Γαστρική πτύχωση είναι μια νέα επέμβαση η οποία σήμερα θεωρείται πειραματική (investigational) σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Μεταβολικής και Βαριατρικής Χειρουργικής (ASMBS) και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να πραγματοποιείται στο πλαίσιο ερευνητικών μελετών. Η τελευταία ανακοίνωση στις 6.10.2011. “H επέμβαση εξακολουθεί να είναι πειραματική καθώς υπάρχουν 4 μελέτες με λιγότερους από 300 ασθενείς. Οποιαδήποτε ενέργεια marketing ή διαφήμισης θα πρέπει να αναφέρει ότι είναι πειραματική”. Διαβάστε περισσότερα εδώ (στα Αγγλικά). Επιπλέον η Βρετανική Εταιρεία Παχυσαρκίας και Βαριατρικής Χειρουργικής (BOMSS) εξέδωσε τον Ιούνιο του 2013 ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και πως χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να την εγκρίνει. Διαβάστε την ανακοίνωση της BOMSS σχετικά με τη γαστρική πτύχωση. Αξίζει να σημειωθεί πως η επέμβαση αυτή μετά από μερικούς μήνες δεν είναι αναστρέψιμη. Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος σε σχετική μας μελέτη για τη γαστρική πτύχωση μπορείτε να κάνετε την επέμβαση σε εμάς.

Το mini γαστρικό bypass (μίνι γαστρική παράκαμψη) αποτελεί παραλλαγή του γαστρικού bypass. Υποστηρίζεται ότι είναι πιο εύκολη επέμβαση, με λιγότερες επιπλοκές και με μικρότερο κόστος, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής με πειστικό τρόπο. Στο μίνι γαστρικό bypass υπάρχει ο κίνδυνος για παλινδρόμηση της χολής στο στομάχι κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα:

Γαστρική παράκαμψη  | Γαστρικό μανίκι  |  Γαστρικός δακτύλιος

Pathway-to-a-new-life.html
Bariatric-Medical-Record.html
Bariatric-Medical-Record.html
Pathway-to-a-new-life.html

Social media

© Athens Bariatric 2010-2019

Επεμβάσεις παχυσαρκίας

Γαστρικό bypass

Γαστρικό μανίκι

Γαστρικός δακτύλιος

Άλλες επεμβάσεις παχυσαρκίας

Διαβήτης

Παχυσαρκία, διαβήτης και χειρουργείο Επιστημονική Έρευνα

Οι μελέτες του Athens Bariatric

Τ: 6938-278 563

Γενικές προϋποθέσεις υποψηφίων για βαριατρικό χειρουργείο


  1. -Δείκτης μάζας σώματος μεγαλύτερος του 40

  2. -ή μεγαλύτερος του 35 με τη ύπαρξη μίας τουλάχιστον συνοδού νόσου

  3. -ή μεγαλύτερος του 30 σε ορισμένους ασθενείς

Κόστος επεμβάσεων παχυσαρκίας

και άλλες συχνές ερωτήσεις

FAQ.html
FAQ.html

Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις παχυσαρκίας είναι - το γαστρικό bypass

  1. -το γαστρικό μανίκι και

  2. -ο γαστρικός δακτύλιος.


Υπάρχουν και άλλες λιγότερο συνηθισμένες ή “πειραματικές”.

Παχυσαρκία και Βαριατρική Χειρουργική

Ελάτε σε μία από τις ομιλίες μας και ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα.
Seminar.html
Athens BariatricLaparoscopic-Bariatric-Surgery-in-Athens-Greece.html

info@athensbariatric.com, T: 6938-278 563

Greece

Το χειρουργείο συνιστούνThey-recommend-bariatric-surgery.html