Ο Ευάγγελος Χανδάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Απεφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1991. Μετά την εκμάθηση της Σουηδικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Karolinska Institutet το 1993 απ’ όπου και απεφοίτησε το 1998. Ολοκλήρωσε την 21-μηνη εκπαίδευση ως εσωτερικός ιατρός (internship) στο νοσοκομείο του Gävle-Sandviken. To 2006 απέκτησε την ειδικότητα του γενικού χειρουργού μετά απο 5-ετή εκπαίδευση στην Χειρουργική Κλινική του Karolinska University Hospital στη Στοκχόλμη και πιστοποιήθηκε από τη Σουηδική Χειρουργική Εταιρεία (Board Certified). Παράλληλα με την ειδικότητα ξεκίνησε την Διδακτορική Διατριβή του και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα το 2007 από το Karolinska Institutet.

Εργάστηκε ως επιμελητής στο τμήμα Χειρουργικής του ‘Ανω Πεπτικού στην Χειρουργική Κλινική του Karolinska University Hospital, ενώ ταυτόχρονα συνέχισε την επιστημονική του έρευνα.  Κατόπιν των αμερικανικών εξετάσεων USMLE/ECFMG έγινε δεκτός στο Scottsdale Bariatric Center (Center of Excellence) στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και μετεκπαιδεύτηκε έμμισθα πραγματοποιώντας εκατοντάδες επεμβάσεις σε βαριατρικούς ασθενείς. Σήμερα είναι ο μόνος χειρουργός στην Ελλάδα με τέτοια μετεκπαίδευση (fellowship in laparoscopic bariatric surgery) εγκεκριμένη από το Fellowship Council  των Η.Π.Α. Εργάστηκε και πάλι στη Σουηδία,  στην ιδιωτική κλινική Center for Minimally Invasive Surgery στη Στοκχόλμη,  αποκλειστικά με βαριατρικούς ασθενείς.

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα  και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (peer review journals) και συνέδρια.  Μετά από σχεδόν 20 έτη σπουδών, εκπαίδευσης και εργασίας στη Σουηδία και στις Η.Π.Α. επέστρεψε στην Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα του που τόσο αγαπά δημιουργώντας το Athens Bariatric. Επί του παρόντος κάνει ιατρείο και χειρουργεί μόνο στη Σουηδία.        

Ευάγγελος Ν. Χανδάνος, M.D., Ph.D.

Λαπαροσκοπικός Βαριατρικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπ. Karolinska Institutet

Μαργαρίτα Πετεινάκη, D.Psych.

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Μαρία Κολοτούρου, M.Sc.

Κλινική Διαιτολόγος -  Διατροφολόγος

Η Μαργαρίτα Πετεινάκη είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και ‘Έγκριτο Μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (Chartered Counselling Psychologist).

Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών της στην Ψυχολογία (BA Psychology) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, συνέχισε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο University of East London (MSc Counselling Psychology) και στο Regent’s College, City University (PostMA Counselling Psychology). Στα πλαίσια της κλινικής της εκπαίδευσης εργάσθηκε σε πολυάριθμους οργανισμούς ψυχικής υγείας, και δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου, αποκτώντας πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών ψυχικών διαταραχών, αλλά και διαπροσωπικών προβλημάτων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο εργάσθηκε ως Senior Psychotherapist στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο LACAP (London Association for Counselling & Psychotherapy) και διετέλεσε Διευθύντρια του Τμήματος Ψυχολογίας στο Hoffmann Foundation for Autism.

Η Μαργαρίτα Πετεινάκη είναι  Διδάκτωρ στο City University του Λονδίνου. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες. Παράλληλα, διδάσκει σε ψυχοθεραπευτικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, συντονίζει εκπαιδευτικά και βιωματικά εργαστήρια και συνεργάζεται με το Hoffmann Foundation for Autism (Λονδίνο) ως κλινική επόπτρια των ψυχολόγων.

Η Μαρία Κολοτούρου είναι αριστούχος Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διατροφή από το Πανεπιστήμιο King’s College London και υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Χαροκοπείου Ιδρύματος.

Από το 2004 ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου και από το 2008 διατηρεί δικό της διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή Χίλτον, www.dietforall.gr). Είναι εξωτερική συνεργάτης της Α' Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" (Ιατρείο Παιδικής Παχυσαρκίας), του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του προγράμματος παιδικής παχυσαρκίας MEND (www.mendcentral.org).

Έχει τριετή εργασιακή προϋπηρεσία στο UCL Institute of Child Health and the Great Ormond Street Hospital for Children, όπου εξειδικεύτηκε στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Η παχυσαρκία είναι νόσος και για να αντιμετωπιστεί σωστά χρειάζεται η γνώση πολλών ειδικών επιστημόνων. Η Βαριατρική Ομάδα Athens Bariatric αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες με εμπειρία  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ιωσηφίνα Γιαννακίκου πήρε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Guy’s and St. Thomas Medical and Dental Schools, King’s College, Λονδίνο, Αγγλία από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις/ επαίνους. Αφού ολοκλήρωσε τη Γενική Παθολογία στο Νοσοκομείο του University of Maryland, Βαλτιμόρη, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital, Βαλτιμόρη, Η.Π.Α. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης της, ειδικεύτηκε στην αναισθησία των ασθενών με αυξημένες αναισθησιολογικές ανάγκες (Critical Care Anesthesia). Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την υποειδικότητα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, επίσης στο νοσοκομείο Johns Hopkins Hospital των Η.Π.Α. Η Ιωσηφίνα Γιαννακικου είναι διπλωματούχος των American Boards of Anesthesiology και επίσης των American Boards of Critical Care Medicine. Δουλεύει ως αναισθησιολόγος σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Johns Hopkins Hospital ως αναισθησιολόγος και εντατικολόγος.

Ιωσηφίνα Γιαννακίκου, M.D.

Αναισθησιολόγος, Εντατικολόγος

H Παρασκευή (Βούλα) Μεντζελοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  (1992-1998) και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την θητεία της ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό νοσοκομείο Αιγίου.  Έλαβε την ειδίκευση της στην Παθολογία στο Yale University Internal Medicine Program at Bridgeport Hospital το 2005. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Washington University of St. Louis/ Barnes Jewish Hospital πάνω στην Ενδοκρινολογία, Διαβήτη και Μεταβολισμό (2005-2007). Κατά την διάρκεια της ειδικότητας της ασχολήθηκε με την εργαστηριακή έρευνα πάνω σε μοντέλα παχυσαρκίας. Εξειδικεύτηκε στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο μεγαλύτερο διαβητολογικό κέντρο στον κόσμο, το φημισμένο Joslin Diabetes Center  του Harvard Medical School στην Βοστώνη. Εκεί εργάστηκε κυρίως σε κλινικά προγράμματα για την απώλεια βάρους σε ασθενείς με διαβήτη, ενώ υπήρξε και μέλος της ομάδας Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου στο Beth Israel Deaconess Medical Center (2007-2009). Παράλληλα δίδαξε κλινική ενδοκρινολογία ως Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (2007-2010). H κ. Μεντζελοπούλου είναι διπλωματούχος των American Board of Internal Medicine και American Board of Endocrinology, Diabetes and Metabolism. Διατηρεί το προσωπικό της ιατρείο και συνεργάζεται με ιδιωτικά νοσοκομεία και μαιευτήρια.

Παρασκευή Μεντζελοπούλου, M.D.

Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος

Athens BariatricLaparoscopic-Bariatric-Surgery-in-Athens-Greece.html

Η Ομάδα μας

info@athensbariatric.com, T: 6938-278 563

Η Λαπαροσκοπική Βαριατρική Χειρουργική για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Ελάτε σε μία από τις ομιλίες μας και ενημερωθείτε σωστά και υπεύθυνα.
Seminar.html

Εξειδικευμένη ομάδα - Υπεύθυνη αντιμετώπιση

Social media

© Athens Bariatric 2010-2019

Τ: 6938-278 563